10.08.2009

Ce este cromoterapia?

Cromoterapia
Principiul cromoterapiei consta in tratarea corpului bolnav cu ajutorul unor doze mai mari din culorile in deficit.Pentru aceasta, poti monta becuri colorate corespunzator, in lumina carora pacientul sa se cufunde efectiv. Sau poti lipi pe ferestre folie colorata, astfel incat lumina ce patrunde in camera sa aiba o anumita culoare - totusi, este deosebit de important ca aceasta lumina colorata sa cada chiar peste corpul pacientului, in special asupra partilor afectate. In principiu, capatul rosu al spectrului luminos stimimuleaza, pe cand cel violet linisteste. Iata proprietatile terapeutice ale celor sapte culori ale spectrului:

Rosu: Cald si tonifiant. Excelent in cazul bolilor de sange, de ficat si al anemiei.

Oranj: Apropiat de rosu, insa nu la fel de intens. Indicat pentru aparatul respirator sau in cazul astmului si bronsitei. Are, de asemenea, proprietati tonice si purgative.

Galben: Excelent pentru intentestine. Sedativ usor, ce alunga temerile si insufla optimism. De asemenea, este indicat in cazul indigestiei, arsurilor stomacale, constipatiei si impotriva durerilor menstruale la femei.

Verede: Marele Vindecator, verdele este un tonifiant si un energizant universal. Excelent in cazul afectiunilor cardiace, ulcerului, durerilor de cap si al furunculelor.

Albastru: Antispetic si calmant. Excelent impotriva oricarui tip de inflamatie, inclusiv a organelor interne. Indicat in cazul taieturilor si al arsurilor; de asemenea, bun pentru reumatism.

Indigo: In cazul tulburarilor emotionale, aceasta culoare va imprastia temerile - in special frica de intuneric. Indicat pentru ochi si in cazul pierderii auzului.

Violet: Indicat pentru sistemul nervos si in cazul tulburarilor mentale; de asemenea, in cazul pierderii vazului si al bolilor femeiesti.

Un comentariu :

  1. povestea culorilor este adevarata
    dar trebue sa simti care culoare ti-se potriveste s-au te simti foarte bine .

    RăspundețiȘtergere

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost