21.08.2009

Cine sunt zombi?

Zombi sunt numiti si "morti vii". Cuvantul provine din Congo, Africa, de la termenul nzambi("spiritul unei persoane decedate"). Se presupune ca majoritatea zombilor se afla pe insula Haiti din Caraibe. Este vorba despre persoane decedate, ale caror corpuri au fost dezgropate si "reanimate" de vrajitorii Voodoo (bokor), pentru a fi transformati in sclavi fara suflet.
Zombi sunt creati prin administrarea unei substante otravitoare care provoaca paralizia toatala si o stare de moarte aparenta. Dupa ce victima este ingropata, vrajitorul (bokor) o dezgroapa si ii da sa bea un alt amestec, care provoaca confuzie si halucinatii.Dupa ce ii confera un nou nume, vrajitorul il pune pe zombi la munca.Zombii au nevoie de putina mancare, insa isi pot reveni daca mananca sare.
Formula folosita la prepararea substantei care provoaca moartea aparenta a fost determinata de etnobotanistul licentiat la Harvard Wade Davis, in 1982. Dintr-o lista lunga de ingrediente urat mirositoare si otravitoare, elementul esential este ariciul, care contine otrava tetrodoxina, din care o singura picatura este fatala.
Dar procesul de transformare a oamenilor in zombi nu consta doar in potiuni.Vrajitorul ii rapeste victimei si sufletul, pe care il inchide apoi intr-o sticla. Astfel, devine nu numai stapanul corpului "mortului viu", ci si a "spiritului zombi"- un spectru caruia ii poate da ordine, ca si cum ai da comanda "aport unui caine de vanatoare.

5 comentarii :

 1. Multe lucruri sunt intr-adevar aberatii,insa sunt si lucruri adevarate.Existand Dumnezeu,exista si diavol astfel clar exista si vraji malefice.Pentru cei ce au nevoie de ajutor in caz de vraji,farmece sau blesteme,las aici mailul meu: radu.popaa@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 2. pff....nush c'e sa zik!!!unele lukruri sunt adevarate in viata asta d kkt:(....as vrea sa stiu si eu sa fac niste vrajii:)):)mdeh.....ceaooo si poate is adevarate succes la alteeeleee:*!

  RăspundețiȘtergere
 3. pai nush ke sa zik unele-s adevarate sy altele nush poate ca-s da noah suckes sy la altele da las aici id-ul meu:gonczebeatrice@rocketmail.com
  CONTACKTATIMA :):):):):):):)):))))))))))))))))

  RăspundețiȘtergere

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost