26.08.2009

Muzele

Muzele
In Grecia antica, sursele de inspiratia ale artistiilor erau muzele.Muzele erau fiicele lui Zeus, regele zeilor, si ale Mnemosynei, zeita memoriei.In randurile de mai jos urmeaza, se vedem numele si "domeniu de activitate" al fiecarei muze:
  • Caliope (voce frumoasa) -Poezie epica si retorica
  • Clio (celebrarea faimei) -Istorie
  • Erato (patimasa) -Poezie de dragoste si ospete de nunta
  • Eutrepe(incantatoare) -Muziaca si cantec
  • Melpomena( a canta) -Tragedie
  • Polimina(multe imnuri) -Imnuri sfinte dedicate zeilor
  • Terpsihora(dans de veselie) -Dans si muzica de dans
  • Thalia(a inflori) -Comedie si poezie idilica
  • Urania(cea cereasca) -Astronomie

21.08.2009

Dragonii

Dragonii
Dragonul este monstrul primordial si arhetipal din mitologia vestica cat si din cea orientala.Dragonii controleaza tate cele patru elemente: exista dragoni de pestera fara aripi, dragoni zburatori, dragoni marini si dragoni ce scot flacari pe nari.Masculii sunt numiti "drakes" iar femelele sunt "queens".Dragonii sunt inteligenti, vicleni, nemilosi si lacomi.Patima lor este aceea de a aduna cat mai multe comori: aur, podoabe, arme si relicve.
Dragonii cunosc graiul tuturor fiintelor, iar picatura de sange de dragon inghitita de eroul teutonilor, Siegfried, l-a facut sa inteleaga graiul pasarilor si al animalelor.
Dragonii inaripati sunt de doua tipuri: cei cu patru picioare, care au in plus aripi de liliac sau aripioare crescute pe coastele exstinse, si wyvern, cu doua picioare, ale caror aripi de liliac au crescut in prelungirea membrelor din fata.Acestia seamana atat de mult cu pterodactilii preistorici, incat acest lucru da nastere unor speculatii cu privire la supravietuirea lor.

Cine sunt zombi?

Zombi sunt numiti si "morti vii". Cuvantul provine din Congo, Africa, de la termenul nzambi("spiritul unei persoane decedate"). Se presupune ca majoritatea zombilor se afla pe insula Haiti din Caraibe. Este vorba despre persoane decedate, ale caror corpuri au fost dezgropate si "reanimate" de vrajitorii Voodoo (bokor), pentru a fi transformati in sclavi fara suflet.
Zombi sunt creati prin administrarea unei substante otravitoare care provoaca paralizia toatala si o stare de moarte aparenta. Dupa ce victima este ingropata, vrajitorul (bokor) o dezgroapa si ii da sa bea un alt amestec, care provoaca confuzie si halucinatii.Dupa ce ii confera un nou nume, vrajitorul il pune pe zombi la munca.Zombii au nevoie de putina mancare, insa isi pot reveni daca mananca sare.
Formula folosita la prepararea substantei care provoaca moartea aparenta a fost determinata de etnobotanistul licentiat la Harvard Wade Davis, in 1982. Dintr-o lista lunga de ingrediente urat mirositoare si otravitoare, elementul esential este ariciul, care contine otrava tetrodoxina, din care o singura picatura este fatala.
Dar procesul de transformare a oamenilor in zombi nu consta doar in potiuni.Vrajitorul ii rapeste victimei si sufletul, pe care il inchide apoi intr-o sticla. Astfel, devine nu numai stapanul corpului "mortului viu", ci si a "spiritului zombi"- un spectru caruia ii poate da ordine, ca si cum ai da comanda "aport unui caine de vanatoare.

10.08.2009

Esente pure si uleiuri esentiale

Uleiurile si esentele joaca un rol important in diferite ritualuri si ceremonii. In anumite cazuri, cand sunt combinate cu radacini, ierburi si rasini pentru a crea licori sau cand sunt turnate direct pe mangalul incins, uleiurile si esentele isi imprumuta aromele ritualurilor.Pentru a obtine vibratiile potrivite ale anumitor instrumente, lumanari, talismane si amulete, magicenii le ungeau cu uleiurile si esentele corespunzatoare. Utilizate ca parfumuri, uleiuri de baie sau balsamuri, uleiurile si esentele au un rol foarte important in toate etapele lucrarilor magice. Desi atat uleiurile, cat si esentele sunt pure si au puteri foarte mari, exista o diferenta neta intre ele.
Uleiurile sunt extracte pure din diferite flori sau plante care au o baza uleioasa, obtinute prin stoarcerea sau presarea plantei respective si apoi prin strecurare, pana ce uleiul se limpezeste.
Esentele se obtin prin zdrobirea sau pisarea plantei pana devine pudra sau pasta, care se pune apoi in alcool etilic sau apa, depinde ce lichid extragfe cel mai bine aroma si virtutile plantei.Bucatelele de planta raman si ele in lichid.

Flori utilizate in uleiuri si esente

Floarea de migdal: speranta
Floarea de mar: preferinta
Boabele de catina: curatare
Lacrimioara: regasirea fericirii
Magnolia: mandrie, neasemuire
Matraguna: putere asupra celorlalti
Mimoza: sensibilitate
Menta: virtute
Smirna: purificare, curatire
Mirtul: dragoste
Floarea de maslin: pace
Floarea de portocal: generozitate
Gardenia: extaz
Iasomia: gratie,eleganta
Liliacul: tinerete, dragoste noua
Paciuli: atractie
Pinul: eternitate
Trandafirul: frumusete
Rozmarinul: retrairea viselor
Floarea de capsun: excelenta, perfectiune
Verbina: sensibilitate

Ce este cromoterapia?

Cromoterapia
Principiul cromoterapiei consta in tratarea corpului bolnav cu ajutorul unor doze mai mari din culorile in deficit.Pentru aceasta, poti monta becuri colorate corespunzator, in lumina carora pacientul sa se cufunde efectiv. Sau poti lipi pe ferestre folie colorata, astfel incat lumina ce patrunde in camera sa aiba o anumita culoare - totusi, este deosebit de important ca aceasta lumina colorata sa cada chiar peste corpul pacientului, in special asupra partilor afectate. In principiu, capatul rosu al spectrului luminos stimimuleaza, pe cand cel violet linisteste. Iata proprietatile terapeutice ale celor sapte culori ale spectrului:

Rosu: Cald si tonifiant. Excelent in cazul bolilor de sange, de ficat si al anemiei.

Oranj: Apropiat de rosu, insa nu la fel de intens. Indicat pentru aparatul respirator sau in cazul astmului si bronsitei. Are, de asemenea, proprietati tonice si purgative.

Galben: Excelent pentru intentestine. Sedativ usor, ce alunga temerile si insufla optimism. De asemenea, este indicat in cazul indigestiei, arsurilor stomacale, constipatiei si impotriva durerilor menstruale la femei.

Verede: Marele Vindecator, verdele este un tonifiant si un energizant universal. Excelent in cazul afectiunilor cardiace, ulcerului, durerilor de cap si al furunculelor.

Albastru: Antispetic si calmant. Excelent impotriva oricarui tip de inflamatie, inclusiv a organelor interne. Indicat in cazul taieturilor si al arsurilor; de asemenea, bun pentru reumatism.

Indigo: In cazul tulburarilor emotionale, aceasta culoare va imprastia temerile - in special frica de intuneric. Indicat pentru ochi si in cazul pierderii auzului.

Violet: Indicat pentru sistemul nervos si in cazul tulburarilor mentale; de asemenea, in cazul pierderii vazului si al bolilor femeiesti.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost